Heerlijk Avondje

Sinterklaastaart

 


Benodigdheden:

* cakemix en de op de verpakking genoemde toe te voegen ingredienten, meestal boter en eieren

* taaitaaipopjes

*50 cc + 5 eetlepels slagroom

*bakje mascarpone

*speculaaskruiden

*3 eetlepels suiker

*rolfondant

*reep chocola van 80 gram

*chocoladeletter

*strooigoed (pepernoten, taaitaaipopjes, letters, schuimpjes, marsepein, of wat je maar wil)

 

Bereid de cake zoals op de verpakking staat aangegeven. Maal de taaitaaipopjes grof en meng dit met het cakebeslag Bak zoals staat aangegeven op de cakemixverpakking Laat de taart helemaal afkoelen 

Sla 50cc slagroom stijf en roer daar de mascarpone, drie eetleps suiker en twee eetlepels speculaaskruiden doorheen Snijd de taart in drie lagen en smeer daar de speculaascreme tussen. Smeer ook wat op de boven- en zijkanten van de taart. Zet je taart even in de koelkast.

Rol de fondant uit in een lange, dunne strook; meet de hoogte van je taart en snijd de randen van de fondant af op die hoogte. Bekleed hiermee de zijkant van de taart. Maak van de overige fondant een bal en rol deze plat tot een cirkel om de bovenkant van de taart mee te bedekken. Je zal nu wat naden zien, maar die kan je straks verdoezelen met de chocodrippings Zet je taart weer even in de koelkast, of beter nog, in de vriezer 

Verhit vier eetlepels slagroom au bain marie. Verdeel de chocoladereep in stukjes en laat smelten in de slagroom. Pak je taart weer uit de vriezer en maak de drippings door met een lepel langs de bovenrand van je taart steeds een beetje chocolade te laten lopen. Doordat je taart koud is, zal de chocolade stollen voordat het de onderkant bereikt en krijg je mooie drippings. Als je de hele rand gehad hebt, vul je de ‘binnenring’ op met de chocolade. 

Nu de chocolade nog zacht is druk je de chocoladeletter in de chocolade en versier je de taart met de rest van de decoratie. Zet in de koelkast om alles op te laten stijven. 


 Eet smakelijk!Comments

Popular posts from this blog

Plague Doctor (free pattern)

Crocheted Scrunchies

Fisherman's Lamp